top of page
dekbed

Dè dekbedspecialist van Nederland, voor het fijnste dekbed en hoofdkussen.

Specialist wordt je niet zomaar. De opkomst van dekbedden in de jaren 70 meegemaakt  en in de jaren 80 stage gelopen bij de beste fabrikant in donsdekbedden en kussens van de wereld: Joh. Kauffmann in Langenargen am Bodensee. Van ruwe dons en veren wassen, sorteren, mengen enz. tot eindproduct verwerkt. Donsdekbedden en hoofdkussens, voor decennia's slaapgenot. Zowel bij koude als warme nachten.
 
Zo is bij mij de passie ontstaan voor dit onovertroffen natuurproduct. Maar dan wel dier en milieuvriendelijk tegen eerlijke prijzen.

Kauffmann donsdekbed
uit de oude doos: 40 jaar geleden.
Voor uitgebreide informatie over dons klikt u hier.

Eidereend: het beste dekbed ter wereld, voor een levenslang genot

eidereenddons

Het mooiste, beste en daardoor het duurste dekbed ter wereld.

Verpakt in een tijk van 100% Batist katoen, caré gestikt. Gevuld met 100% nieuwe zuivere Ijslandse eidereenddons.

Uitsluitend voor de meest verwende slaper.

Uitsluitend op bestelling

Mazurische dons

Ambassador Jubilé:
 

Deze ganzen leven in Mazurië, een merengebied in Polen. Lekker zwemmen, beetje rondlopen en als deze ganzen in de rui komen wordt hun dons verzameld. Handmatig verwerkt tot een mooi dekbed wat jarenlang meegaat.

Vol gevuld, cassette gestikt, dus geen koude zones waar de tijken gestikt zijn.

Dit uitzonderijk kwalitatief hoogwaardig dekbed is gevuld met één van de beste soorten dons. Grootvlokkig, hoog isolatievermogen, valt soepel om het lichaam en geschikt voor het hele jaar.

Dit dekbed is gevuld met 100% nieuwe zuivere Poolse Mazurische ganzendons, verpakt in een stofdichte tijk van 100% batist.

Wasbaar en droogtrommel geschikt. Anti-allergisch en stofvrij, voor het hele jaar geschikt.

Mazurische dons

Superbe en Superbe de Luxe:
 

Uit Pilzen, Tjechië, komt niet alleen bier, maar ook een speciale donssoort. De ganzen die hier leven maken een donsvlok die lijkt op het hoedje van een paddestoel (Pils). Klein, super kompakt, zeer hoog isolatie vermogen en waterafstotend. De Pilsner Bauerflaum. Superlicht in gewicht en groot herstelvermogen.

Van deze donssoort maken wij 2 verschillende uitvoeringen. Eén normale uitvoering in cassette uitvoering, schotjes tussen boven en onderzijde van de tijk, en één met een caréstiksel. Tijk wordt hierbij onder en boven op elkaar gestikt. Tevens heeft dit dekbed extra kleine vakverdeling. Ideaal voor mensen die het snel warm hebben, super soepel vallend dekbed (geen koude zones langs het lichaam) en makkelijk bij het verschonen door het lage gewicht.

bottom of page